hundträning,hundkurser i skåne, viltspår,träna med din valp

Kom till oss  om du vill gå hundkurs eller aktivera din hund.

Här kan man se lite bilder från inomhussöket

Till oss kommer ofta hundägare som av olika anledningar kanske inte kan gå en ordinarie hundkurs/ Hundträningar, man kanske har kommit upp i åren, och givetvis skall inte åldern på hundägaren sätta stopp för att få hjälp och tipps i sitt umgänge med sin hund. Även ur den socials aspekten är det viktigt att man som äldre hundägare har möjlighet att träffa likasinnade.

Då är vi ett allternativ, då vi i möjligaste mån försöker anpassa hundträningen efter hundägarens önskemål. Hos oss kan man träna och aktivera sin hund alla dagar i veckan samt helger och på antingen dagtid eller kvällstid.

Har du som hundägare svårt att ta dig till oss..så kommer vi till dig.

Mycket av det vi lär ut till hundägare är baserat på den långa erfarenhet vi har och skaffat oss genom åren.

Och den kunskapen delar vi gärna med oss av till dig som kanske är nybliven hundägare.

                  Inomhussök, hundträning

 

Inomhussök hundträning miljöträna valp

Inomhussök - Uppletande av föremål-Miljöträna med din valp.

Hos oss på Lenas Lek och Fritid kan man träna innomhussök alt uppletande av föremål. Eller som miljöträning/Miljöbana.

Enda kravet är att hunden är vaccinerad och fullt frisk, löptikar kan ej deltaga vid gruppträning.

Har du en tik som löper så kan man givetvis komma själv, och i dom fall som behövs så använd ett tikskydd under hundträningen.

Milöträna hunden, hundkurserTräna på tider som passar...

Träningen anpassar vi efter din hunds/Valp och ägarens tidigare erfarenhet och kunskap, alla är välkomna oavsett tidigare kunskap.

Vi kommer att vara så flexibla med tider och dagar som det går, och anpassa tillfällena så det skall passa så många som möjligt.

Givetvis kan man komma själv med sin hund/hundar om man så önskar.

Kanske jobbar man och vill ha en trött och belåten hund under tiden man inte är hemma, då är denna träningen mycket bra och stimulerande.

 

Inomhussöket passar även för att

Miljöträna och aktivera sin valp.

Så fort valpen är rumsren är  träningen i inomhussöket utomordentligt bra. Det stärker valpens självförtroende och valpen blir trygg och orädd i olika situationer som kanske kan vara lite läskiga i början.

Träna valpen på konstiga underlag.

Om valpen får träna på olika sorters underlag, hårda som mjuka kanske lite ostadiga så tränar valpen sin balans och kordination.

Samtidigt bygger man upp samarbetet med sin valp vilket i sin tur gör att valpen ser upp till dig som husse/matte.

All träning blir så mycket lättare om man har en hund som har fullt förtroende för sin Husse eller Matte.

Och tänk på att allt du lär din valp nu i tidig ålder kan den när den blir äldre, man har så otroligt mycke igen om man lägger lite tid på detta, för valptiden går fort, och snart står man med en unghund i kopplet. Man kan inte nog poängtera hur viktigt detta är.

miljöträna valpen,inomhussök,hundkurser

Lydnad är en färskvara.

All lydnad är färskvara och måste hela hundens liv uppdateras, grunderna/moment du lär din hund i tidig ålder bär den med sig under sitt liv, men t.ex precision,raka sättande m.m får man hela tiden hålla uppdaterat.

Nu skall det poängteras att det inte är frågan om att träna lydnad när det är en valp, utan mer att man lär hunden olika moment under roliga och lättsamma former utan att ställa några krav. men ju äldre hunden blir ju större krav kan man ställa.

 

 miljöträna med din hund

Låt valpen utforska/undersöka saker och ting på egen hand.

En mycket viktig sak är att låta sin valp gå själv på sina fyra tassar, ju mer man bär den ju mer överlåter man det jobbiga på dig som tex husse, nu skall man ju inte låta en valp gå långa sträckor, men ju mer den själv får undersöka saker och ting ju säkrare och stabilare hund komme du att få.

Keeshond

Trevligt när även yngre visar sin talang med att träna och aktivera sin hund. ett första stek att kanske skaffa sig ett intresse och att vilja lära sig mer om sin hund.

 

 

 

 

 

 

 

valpträning, valpkurs dobermann

 Inomhussök

 

 

Milöträna valp,hundkurser dobermannvalpar

Valp/Unghund-Äldre hund.

Har man en äldre hund och sedan skaffar en valp är det mycket viktigt att man promenerar valpen själv mellan varven, annars kan det bli så att valpen låter den äldre hunden ta hand om saker och ting som den kanske tycker är lite jobbiga för att själv slippa ta tag i det och lösa det.

 

Dobermann

Tillbaka till toppen

 

Sökmotorkonsult