Preparatburkar ,Nosework ,Noseworkburkar, Burkar till urvalsbana Specialsök, Smeller, specialsöksburkar, Noseworkbehållare

 

 

 

Träna Nose Work och låt hunden använda sitt främsta sinne "Luktsinnet"

 

        I Nose work lär man hunden hitta och markera 3 olika dofter Eukaluptus Lagerblad och Lavendel.

Tävlingsformen är indelad i 3 klasser Klass 1 en doft Klass 2 utplacerade dofter och i klass 3 är det 3 dofter utplacerade i klass 3 kan även tomsök förekomma  i klass 2 och 3 kan det även förekomma utlagda störningar.

 

 

 

Jag (Sören) är Certifierad Nose work instruktör och godkänd doftprovsdommare i svenska

Nose Work klubben.

 

 Doftprov Nosework

 

Nose Work Burkar Tillfälligt slut

Burkar Nosework, burkar till urvalsbana, Specialsök, behållare till Nosework 

 

 

 

Noseworkinstruktör, Svenska Nosworkklubben Nosework

 

 

Godkänd Tränarutbildning på Örkelljunga hundgymnasium

 

 

 

 

Specialsök, hundkurser, mentalt aktivera sin hund

Plattform för dig som vill träna Nosework/Specialsök och inlärning av olika doftämne

 Urvalsbana, Nosework, Doftdiskriminering, Specialsök

 Rondell även den för inlärning av olika doftämnen  med 16 burkar..
(för eget bruk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sökbana hund K9 Nosework, Specialsök doftdiskriminering Golvbana Nosework  K9 Nosework Specialsök Hundträning Sökbana hund

Man kan tex lära hunden att markera en viss doft som tex kantareller på plattformen, eller urvalsbana därefter kan man lära in en markering som man vill att hunden skall göra när den hitter den doft/ämne man lärt in den på.

Denna träning passar  alla hundar oavsett ras ålder eller vad man som förare har för tidigare erfarenhet.

 

Träna Specialsök Dobermann,Aktivera sin hund

 

 

/snwklogo.jpg

 

Här hittar man de dofter & produkter som används inom hundsporten Nosework.

 

Doftdiskriminering.

Man lär hunden skilja ut en doft/ämne bland flera andra, Ordet Specialsök betyder igenterligen att man lär hunden ett speciellt specifikt ämne som tex Narkotika. Nedan några olika typer av specialsökshund

  • Narkotikahund
  • Barnsökhund
  • Liksökshund
  • Bombhund
  • Pyroteknikhund (arenasök)
  • Cancerhund

Att aktivera sin hund med Specialsök är mycket berikande både för hunden och föraren, det kan både göras enkelt eller väldigt avanserat. Hos oss tränar vi lite mindre avancerat och tanken med träningen är att man som hundförare kan få en liten inblick i vad det handlar om och kan sedan söka sig vidare till andra mer specifika utbildningar inom området Specialsök som tex Hundcampus i Hällefors där jag själv utbildade vår dobermann Rex på Gas och Läcksök.

 

Doftdiskriminering,Specialsök Schäfer Peter Hagerman

På bilden är det Peter Hagerman som tränar sin Schäfer Cecar på att markera Eucalyptus vi använder hydrolat när vi tränar då det är en mildare doft än ren Eucalyptusolja, Hydrolat skall förövrigt användas på bla tävling i K9 Noswork.

Vår källare som är för bla Inomhussök är ett utmärkt ställe att sedan plantera en doft/ämne man lärt in och sedan få hunden att leta upp ämnet och sedan markera.

Klickerträna.

Klickerträna klicker

På  specialsöksplattformen är det monterat en klicker som man använder vid träningen för att få ett en exakt belöning, har man inte klickat sin hund går det lika bra att berömma med röst när den är på rätt burk.

Men även den biten med att lära in klicker hjälper vi till med om man vill och det går fort att lära hunden vad "klicket" betyder...Det svåra är sedan "taimingen" och klicka rätt ögonblick och att belöningen kommer vid rätt tillfälle.

 Aktivera den äldre hunden.

Detta är även en bra träning och mental aktivering om man tex har en lite äldre hund som kanske börjar bli lite stel i lederna men som man vill aktivera lite på ålderns höst.

 

Så är du nyfiken på denna typ  av träning är det bara att kontakta oss i butiken Kontakta oss