Börja Aktivera din hund med att träna viltspår.

Rex Viltspårschampion

King,s & Queen,s Entrone Sir Edgar

Här kan vi alla gå på Hundkurs

"Här har inte storleken någon betydelse"

Viltspår, Träna viltspår,Viltspårskurs

( Rex till vänster på bilden)

 

Viltspår Träna viltspår Spårträning Dobermann hundkurser

Här hittar man regler och utförandebeskrivning för viltspårsträning/Prov

Så här ser protokollet ut på ett viltspårsprov

tävlingslicens.pdf

Är man sugen på att göra anlagsklass eller Öppenklass viltspår kontakta Ewa Kjellberg hon är viltspårsdommare

 

 

Träna viltspår, eftersök, viltspårsträning

Att Träna viltspår stärker hundens självförtroende...

Vår Dobermanntik Tindra har också provat det här med att träna viltspår och tycker det är väldigt kul. men med henne har vi mer inriktat oss på att träna Lydnad,Rallylydnad m.m

Att gå kurs är inspirerande i ens träning och utveckling och av den anledningen har vi gått flertal kurser i viltspår för att skaffa oss ett gediget kunnande i att träna och gå viltspår.  

Att någon annan lägger ut spåret gör att man får lära sig att läsa av hunden hur den beter sig när den t.ex tappar spåret eller kanske växlar över till färst viltspår, börjar ringa. Att ringa menas att hunden går i en ring för att återfinna spåret vid tappt.

Hundens tempo är också viktigt att ta hänsyn till så man inte lär in ett för högt tempo,då det kan ta lång tid att träna in ett lämpligt tempo.

 

Diplom viltspår, viltspårschampion

 

Erfarenhet ger färdighet.

Jag har genom åren skaffat mig en lång erfarenhet av Viltspårsträning.

En av tidigare dobermann är  och tränad och grundcertifierad på Gas och Läcksök på Hundcampus i Hällefors, där vi  tränade specialsök.

MH och BPH

Sedan har vi tränat och provat på det mesta under dom ca 15 år som vi haft dobermann, utbildad   testledare för MH (Mentalbeskrivning av hund) och testledare på BPH (Betende och personlighetsbeskrivning hund) även utbildad Rallylydnadsinstruktör.

 

 


 

 Dobermann,viltspår,champion,

 

 

 Rex en Dobermann utöver det vanliga

King,s & Queen,s Enthrone Sir Edgar Kallas för "Rex"

En dobermann utöver det vanliga, Otroligt stark mentalt, Lugn och trygg Utbildad och grundcertifierad i Gas Och Läcksök på Hundcampus i Hällefors, Svensk Viltspårschampion, Tränad i vildsvinshägn, Utställd med BIM och CK. Mentalbeskriven och  Korad

Dobernmann Viltspår träna spår, Spårkurs

Skarpt läge i Klåveröd.

Två av spårkursens deltagare hade kommit överrens att lägga ut eftersökspår, blodspår, åt varandra.

En timme senare förvandlades övningen till skarpt läge. Vi saknade en av spårläggarna. Telefonkontakt bekräftade att vår kamrat var vilse. Sören von Berger selade sin Rex och skickade ut honom på blodspåret som gick galant och var ca 600 m långt. Efter att ha fått äga sitt fynd, en klöv, endast en kort stund, så skickade Sören ut Rex på ytterligare spår. Nu sadlade Rex snabbt om från eftersök (Blodspår) till Personspår

Vi litade på Rex. Över stock och sten, sankmark,berg och dal bar det av med en målmedveten Rex i täten. Sören, förare, och vi 3 flickor fick slita för att hänga med. Det tog Rex en dryg halvtimme att hitta vår kamrat. Han visste med bestämdhet var spårläggaren hade gått. Det var med lättat hjärta vi kunde vända tillbaka och med gemensamma krafter hittade vi också parkeringsplatsen.

En sån arbetsvilja och spårnogrannhet som Rex visade är fantastisk och nästan otrolig. men vi var med och upplevde det. Det är också fantastiskt att få ha varit med och sett en hund med en kapacitet som är så

häpnadsväckande. Att från ett blodspår direkt fortsätta med personsök vittnar om vad en hund kan klara i stundens allvar.

 

(Lämna tom)